Sittard - Aangepaste openingstijden politiebureau Sittard

15 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Het politiebureau aan het Stationsplein 18 in Sittard kent met ingang van 01 juli 2018 aangepaste openingstijden voor het publiek. Vanaf die datum is dit bureau voor het doen van aangifte alleen geopend op zaterdag, zondag, maandag, dinsdag en woensdag van 09:00 tot 17:00 uur en op donderdag en vrijdag van 13.00 uur en 21.00 uur. Vallen deze dagen op een feestdag, dan is het bureau gesloten. Buiten deze tijden zal het politiebureau gesloten zijn voor het publiek.

De nieuwe openingstijden zijn besproken met het openbaar bestuur van de gemeenten in de Westelijke Mijnstreek. Deze wijziging van de openingstijden past in de ontwikkelingen van de politie, waarbij meer agenten beschikbaar worden gemaakt voor de inzet op straat. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal mensen dat naar het bureau in Sittard komt, laag is. Door de openingstijden aan te scherpen, hoeven minder politieagenten te worden gepland om het bureau voor het publiek geopend te houden, waardoor er meer capaciteit beschikbaar komt politiewerk op straat.

Bereikbaarheid en aangifte
Burgers die buiten de genoemde tijdstippen bij het bureau in Sittard komen, kunnen via een intercomverbinding bij de ingang in contact komen met het service center van de politie. De politie investeert in de bevordering van het doen van aangifte op andere wijze dan aan een politiebureau. Van diverse strafbare feiten kan men via internet of telefonisch aangifte doen. Ook is het mogelijk om op afspraak aangifte te doen via het algemene telefoonnummer 0900-8844. 
Meer informatie over het doen van aangifte is te vinden op de website van de politie: http://www.politie.nl/aangifte. De politie is telefonisch bereikbaar via 0900 8844. Voor spoedeisende zaken kan men gebruik maken van het alarmnummer 112.

Limburg Sittard

  • 92fc71a35e031749953db7acd2883cac