Meerdere panden doorzocht in onderzoek ‘Albanezen’ in Westelijke Mijnstreek

18 juni 2019 16:34
Bron: Politie.nl

Dinsdagochtend hebben op acht locaties in de Westelijke Mijnstreek doorzoekingen plaatsgevonden. De doorzoekingen komen voort uit een deelonderzoek van het grote onderzoek naar de grootschalige georganiseerde hennepteelt in Limburg, waarbij op 21 mei jl. meerdere personen werden aangehouden.

In dit deelonderzoek is door het team ondermijning van de politie en Openbaar Ministerie samengewerkt met verschillende integrale partners zoals de ISZV, de IND, de gemeente Sittard-Geleen en de Belastingdienst.

Westelijke Mijnstreek
De doorzoekingen zijn in acht panden aan o.a. de Vrangendael en Mgr. Claessensstraat in Sittard en aan de Salmstraat en Rijksweg Centrum in Geleen verricht. Er is tot nu toe niemand aangehouden. Wel zijn er verschillende goederen, waaronder informatiedragers, inbeslaggenomen.

Aanleiding
In het onderzoek naar de georganiseerde hennepteelt kwam naar voren dat er valse werkgeversverklaringen over gefingeerde dienstverbanden aan ‘werknemers’ van overwegend Albanese afkomst afgegeven werden. Een eigenaar van een Grieks restaurant uit Geleen wordt er van verdacht betrokken te zijn bij het afgeven deze verklaringen. Deze werkgeversverklaringen werden dan gebruikt ter verkrijging van hypotheken waarmee percelen konden worden aangekocht.
In het verleden zijn er hennepplantages aangetroffen in panden die eigendom waren van de restauranthouder.

Het onderzoek is nog niet afgerond.