Velden - Buurtbewoners terug in eigen woning na dreigement

30 augustus 2018 16:44
Bron: Politie.nl

De buurtbewoners van Jan Verschurensingel die woensdagavond tijdelijk hun woning moesten verlaten nadat een buurtbewoner dreigde zijn woning op te blazen, zijn weer thuis.

Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed van alcohol was toen hij woensdagavond zijn telefonische dreigement deed. Aanleiding voor zijn daad zijn persoonlijke problemen. De man blijft in hechtenis zitten en is donderdag gehoord over het voorval. Hij zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie heeft afgelopen nacht en ook nog donderdag, met een speurhond, onderzoek gedaan in de woning. Daarbij zijn géén explosieven aangetroffen.

De wijkagent van het politie wijkteam Arcen / Lomm / Velden is donderdag in de wijk aanwezig voor buurtbewoners die nog vragen hebben over het incident.
Dreigement
Donderdagavond rond 22.00 uur belde de bewoner van de Jan Verschurensingel in Velden zelf met de politie. De man dreigde tijdens het telefoongesprek om zijn woning op te blazen met explosieven. Uit voorzorg en met het oog op de veiligheid zijn acht woningen rondom de woning van de man ontruimd. Onderhandelaars van de politie hielden contact met de man. Het arrestatieteam kon de man rond 00.30 uur aanhouden in de woning. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Limburg Velden

Aanhouding Alcohol
  • 124abf4fa106857b410915185f31c9fe