Venlo - Verdachten aangehouden na onderzoek afpersing en diefstal

8 februari 2019 08:44
Bron: Politie.nl

De politie heeft na uitgebreid rechercheonderzoek onlangs twee mannen aangehouden uit Venlo van 20 en 21 jaar. Zij worden verdacht van diverse vrijheidsberovingen, afpersingen en diefstallen met geweld. De twee zijn in bewaring gesteld. Het onderzoek is nog niet afgesloten en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De zeven vrijheidsberovingen vinden plaats in de periode van 24 november vorig jaar tot 18 januari 2019. Bij alle zaken gebruikten de verdachten dezelfde manier van werken. De verdachten nodigden de slachtoffers uit via social media om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Ze spraken af op diverse locaties in Venlo. Op het moment dat ze elkaar troffen, wisten de verdachten ze zo ver krijgen dat ze in bij hen in de auto stapten. Eenmaal in de auto sloeg de sfeer om. De verdachten dwongen de slachtoffers onder meer hun gsm en portemonnee af te staan. Hierbij gebruikten zij ook geweld. In een aantal gevallen bedreigden zij de slachtoffers met een mes en in één geval met een vuurwapen. Ze wisten zo ook de pinpassen en pincodes te bemachtigen en maakten in totaal een flink geldbedrag buit.

Denk jij ook slachtoffer te zijn van deze verdachten?
Voor het onderzoek is het belangrijk dat de politie een zo compleet mogelijk beeld heeft van de gebeurtenissen. Misschien zijn er nog meer slachtoffers van deze vrijheidsberovingen, die zich nog niet hebben gemeld bij de politie. Geef dit dan door via het algemeen telefoonnummer 0900-8844.