Driebergen, Venlo - Wakkere chauffeur voorkomt ladingdiefstal

19 februari 2019 14:57
Bron: Politie.nl

Een Oekraïense vrachtwagenchauffeur heeft in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 februari op een parkeerplaats bij de Duitse grens aan de A67, voorkomen dat een vijftal dieven er met zijn lading vandoor gingen. De dieven zijn te voet gevlucht en lieten hun vrachtwagen met een gedeelte van de gestolen lading achter.

Landelijke Eenheid
De 60-jarige chauffeur lag vanaf ongeveer 22.00 uur in zijn cabine te slapen toen hij omstreeks 00.30 uur wakker werd omdat zijn vrachtwagen heen en weer schudde. Hij keek in zijn buitenspiegel en zag achter zijn auto een aantal mannen lopen die lading vanuit zijn vrachtwagen in een kleiner vrachtwagen laadden. Hij stapte direct uit en begon hard te schreeuwen om ook andere vrachtwagenchauffeurs te attenderen op de diefstal. Dit werd hem niet in dank afgenomen. Eén van de daders sloeg hem met een stuk ijzer op de hand waarna hij aan de kant werd geduwd.
Weg versperd
Door het geschreeuw kwamen steeds meer chauffeurs uit hun vrachtwagencabine te voorschijn. Twee daders vluchtten vervolgens te voet weg en de andere drie klommen in de kleine vrachtwagen en wilden wegrijden. Aan het eind van de parkeerplaats werd ze echter de weg versperd door een Poolse vrachtwagenchauffeur die met zijn auto dwars op de weg was gaan staan. De dieven keerden en reden naar de andere kant van de parkeerplaats. Daar verlieten ze de vrachtwagen en verdwenen in de duisternis. Ze lieten de kleine vrachtwagen met de gestolen lading achter. 
Kentekenplaten
De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid stelt een nader onderzoek in naar deze poging tot diefstal en de daders. Vast staat dat de kleine vrachtwagen valse kentekenplaten voerde.

Transportcriminaliteit
De aanpak van transportcriminaliteit is een belangrijk veiligheidsthema van de Landelijke Eenheid. Samen met partners draagt de politie bij aan een integere transportbranche. Het gaat dan om de aanpak van illegale afvalstromen, vervoer illegale goederen, ladingsdiefstal en malafide bedrijfsvoering.

Limburg Limburg Noord Venlo

Diefstal
  • 178ffd723133f35a61e231504dd129c6