Venlo - Vier aanhoudingen na voetbalwedstrijd VVV- Feyenoord

9 april 2019 14:37
Bron: Politie.nl

Na afloop van de wedstrijd tussen VVV-Venlo tegen Feyenoord op zondagmiddag 7 april, was de sfeer rondom het stadion aan de Kaldenkerkerweg onrustig. De Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet om de orde na afloop van de wedstrijd te herstellen en daarbij werd een van de agenten geslagen door een supporter. Tijdens en na de wedstrijd zijn vier aanhoudingen verricht door de politie.

Aanhoudingen
Eén persoon is aangehouden voor het afsteken van een rookpot in het stadion, één persoon is aangehouden voor belediging, één voor opruiing en één voor niet voldoen aan een vordering. Na de wedstrijd ontstonden er bij de uitgang van het stadion ongeregeldheden die werden veroorzaakt door de vermenging van de supporters van de twee clubs. De ME werd ingezet om alle bezoekers veilig naar buiten te begeleiden. Daarna zorgde de ME ervoor dat iedereen rustig het voorterrein van het stadion kon verlaten.

Eén ME-er heeft daarbij een klap in het gezicht gekregen. De persoon die dit heeft gedaan is nog niet aangehouden. De politie roept getuigen van de mishandeling op om beschikbaar beeldmateriaal in te sturen. Dat kan via het speciale tipformulier op de website van de politie via www.politie.nl/upload 
Getuige geweest? Deel de informatie!
De politie vraagt getuigen die meer informatie hebben over de situatie na de wedstrijd zich te melden. Heeft u bijvoorbeeld foto’s of videobeelden? U kunt ze uploaden via het onderstaande tipformulier. Heeft u tips of meer informatie? Deel ze via 0900 - 88 44.
Evaluatie wedstrijd
De burgemeester van Venlo, het Openbaar Ministerie, de politie en VVV-Venlo zullen op korte termijn de ongeregeldheden tijdens en na de wedstrijd evalueren. Er was onder de thuissupporters onrust over de aanwezigheid van Feyenoord fans op de thuistribune. Ook bleek dat een deel van de Feyenoord aanhang geen gebruik maakte van de verplichte combi tickets voor busvervoer en toegang tot de wedstrijd.

VVV-Venlo geeft op haar website een verklaring. ‘De aanwezigheid van Feyenoord supporters in het thuisvak is voor een deel verklaarbaar uit het feit dat clubs als Feyenoord, maar ook Ajax en PSV, overal in het land fans hebben. Die fans kunnen in hun eigen regio een clubcard aanvragen, in dit geval bij VVV-Venlo, maar toch voor de bezoekende club zijn. Het gaat dan om enkelingen. Dit is niet wenselijk, maar voor de club niet te controleren. Zondag bleek echter ook een grote groep Feyenoord-supporters een kaartje voor de betreffende vakken te hebben. Onderzocht wordt hoe deze kaarten in hun bezit zijn gekomen. Indien nodig worden maatregelen getroffen om problemen in de toekomst te voorkomen’.