Cybercrimeteam Limburg houdt verdachte aan voor Whatsapp-fraude

17 april 2019 11:54
Bron: Politie.nl

Dinsdag heeft het Cybercrimeteam Limburg een 22-jarige verdachte uit Den Haag aangehouden in een onderzoek naar zogeheten Whatsapp-fraude.

De man wordt ervan verdacht dat hij Whatsapp-accounts van vele slachtoffers heeft gehackt en overgenomen. Zogenaamd namens het slachtoffer werden vervolgens contacten benaderd met het verzoek om in verband met een “noodgeval” dringend geld over te maken. De gebruikte bankrekeningen werden door zogeheten money mules ter beschikking gesteld van verdachte. Meer weten over money mules? Kijk dan op deze themapagina van VraaghetdePolitie.nl

Aanhouding

Na de aanhouding van de verdachte verrichtte de politie een zoeking in zijn woning. Daarbij werden aanzienlijke hoeveelheden geld en vele digitale gegevensdragers in beslag genomen. Het Cybercrimeteam Limburg werkt in dit Cybercrime-onderzoek nauw samen met de politie van Noord-Holland en Haaglanden.

De verdachte is na zijn aanhouding in Den Haag, ingesloten in Venlo en zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Limburg.

Pas op voor WhatsApp fraude

“Oeps, ik heb je per ongeluk een berichtje gestuurd. Wil je mij de code doorsturen?” Ontdek hoe internetcriminelen uw vrienden geld afhandig proberen te maken nadat u nietsvermoedend de code van uw WhatsApp account aan de crimineel hebt verstrekt. En wat u hiertegen kunt doen!

Lees meer hierover op deze pagina.