Politie doet onderzoek naar plofkraak Keulsepoort in Venlo

29 juli 2019 12:12
Bron: Politie.nl

De politie doet onderzoek naar een plofkraak die maandagochtend plaatsvond aan de Keulsepoort. Rond 03.30 uur kwam de melding binnen van een harde knal bij een geldautomaat op die locatie. Getuigen hebben na de plofkraak verdachten op een scooter zien wegrijden. Bij de plofkraak raakte niemand gewond. Schade aan appartementen en omliggende panden wordt nog in kaart gebracht.

Ontruiming en onderzoek EODD

De Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EODD) heeft het pand waarin de geldautomaat zich bevindt vervolgens uitvoering gecontroleerd op nog mogelijk aanwezige explosieven. Uit voorzorg werden hiervoor ongeveer 80 woningen ontruimd. De bewoners werden elders opgevangen, samen met gasten van een nabij gelegen hotel.  Uiteindelijk zijn er geen explosieven meer aangetroffen, waarna de bewoners en hotelgasten weer terug konden keren naar hun woningen en kamers. Het onderzoek is daarna overgedragen aan het team Forensische Opsporing van de politie.

Getuigen

De politie zoekt getuigen die in de nacht van zondag op maandag iets gezien wat mogelijk met deze plofkraak te maken kan hebben. Deze getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of indien gewenst anoniem via: 0800-7000.

Limburg Limburg Noord Venlo

  • e2b751202cfa5b93623b073ff46fb8f6