Onderzoek naar verkeersongeval A73 in volle gang in Venray

25 april 2019 16:59
Bron: Politie.nl

Het onderzoek naar een verkeersongeval op de autosnelweg A73 vanochtend is nog in volle gang. De beide verdachten zitten nog vast. De politie roept getuigen op om zich te melden.

De autosnelweg A73 richting Nijmegen was gedurende de ochtend een aantal uren afgesloten in verband met de aanrijding en het politieonderzoek dat plaatsvond.

Onderzoek

In de auto troffen agenten een aantal jerrycans aan. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat er vermoedelijk benzine in de jerrycans zit. De beide verdachten zitten nog in hechtenis. De recherche is bezig met te achterhalen wat de achtergronden zijn van de aangetroffen spullen in de auto.

Iets gezien? Deel het!

De politie doet een oproep voor getuigen van het verkeersongeval op de autosnelweg bij Venray om zich te melden. Heeft u als weggebruiker iets gezien? Reed u kort voor of achter het verkeersongeval? Of op de andere rijbaan ten tijde van de aanrijding? Deel uw informatie dan met de politie via 0900 – 88 44 of het onderstaande tipformulier. Heeft u wellicht dashcam beelden van het verkeersongeval? Deel ook deze dan via met de politie eenvoudig via www.politie.nl/upload

Belangrijke getuige

Uit voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de auto die door de verdachte werd aangereden, een vrachtauto wilde inhalen op dat moment. Graag komt de politie in contact met de bestuurder van deze vrachtauto die vanochtend rond 03.00 uur over de autosnelweg A73 ter hoogte van Venray, in de rijrichting Nijmegen reed. Deze persoon kan een belangrijke getuige zijn voor het lopende onderzoek. Bent u of kent u de bestuurder, bel dan met de politie via 0900 – 88 44.

Verkeersongeval in de vroege ochtend

In de nacht van woensdag 24 april op donderdag 25 april rond 03.00 uur reed er een politieauto op de A73 in verband met een andere melding, toen ze werden ingehaald door een auto met zeer hoge snelheid. Deze auto raakte even later een andere auto die vervolgens tegen de vangrail reed. De bestuurder hiervan bleef ongedeerd.

De veroorzakende auto kwam ook tegen de vangrail van de autosnelweg terecht. De twee omzittenden hiervan raakten gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht. Inmiddels is een van hen weer uit het ziekenhuis. Beiden zijn aangehouden door de politie.