Tilburg, Rosmalen Eindhoven, Waalwijk,Best - Dodelijk steekincident, liquidatie, inbreker en zakkenrollers in Bureau Brabant

26 september 2018 14:33
Bron: Politie.nl

Bureau Brabant besteedt maandag 1 oktober 2018 onder meer aandacht aan een steekincident op dinsdag 18 september jl. in Eindhoven. Het slachtoffer, de 38-jarige Peter Verhoeven, bezweek in de loop van de avond aan zijn verwondingen. Hij overleed in het ziekenhuis. Verder komt het opsporingsprogramma terug op de liquidatie van Dennis Struijk in Best.Twee weken geleden werden daarvan beelden van de daders getoond. In de uitzending komen ook een woninginbraak in het buitengebied van Tilburg en zakkenrollers in Rosmalen en Waalwijk aan bod.

Zeeland-West-Brabant
Peter Verhoeven
Op dinsdag 18 september jl werd Peter Verhoeven in de vroege avond doodgestoken in Eindhoven. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat het slachtoffer rond 18.30 uur in zijn woning aan de Okeghemstraat is neergestoken. Vervolgens is hij op zijn laatste krachten naar de van Beethovenlaan gelopen waar familie woont.  Daar werd hij in een tuin zwaar gewond aangetroffen. In het ziekenhuis bezweek hij aan zijn verwondingen.  Aan de hand van een plattegrond laat het onderzoeksteam een aantal locaties zien waar Peter Verhoeven kort voor zijn dood is geweest. Hierbij hebben de rechercheurs een aantal vragen. Het gaat om een algemene getuigenoproep waarin benadrukt wordt dat informatie ook anoniem ma worden gegeven.
Liquidatie Dennis Struijk
Op 31 augustus 2017 wordt de dan 35-jarige Dennis Struijk, terwijl hij in zijn geparkeerde auto zit, op de Johannes Klingenstraat in Best doodgeschoten. Er zijn bewakingsbeelden van twee mannen en een donkere stationwagon die Dennis Struijk hebben opgewacht die avond.  Kort erna werd op de Vlinderlaan in Son een uitgebrande BMW gevonden. Dit is één van de mogelijke vluchtauto's, maanden eerder gestolen in Cuijk. Twee weken geleden werden in Bureau Brabant beelden getoond van de auto waarmee de inzittenden van de BMW, nadat ze deze in brand staken, zijn gevlucht. Dit was een zwarte Renault Megane RS, zo bleek uit onderzoek. Er kwamen diverse bruikbare tips binnen. In deze uitzending een follow-up en nieuwe vragen van het rechercheteam.
Inbraak in een woning in Tilburg
Op maandag 21 mei jl, dit was 2de Pinksterdag, werd er ingebroken in een woning aan de Vijfhuizen in Tilburg. De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst. Op camerabeelden is rond 13.00 uur de vermoedelijke inbreker zichtbaar.  Er werden onder meer  een laptoptas en twee  iPads buit gemaakt. Omstreeks 13.35 uur werd de man, die aan het signalement van de man op de op beelden voldeed, door een getuige gezien in de buurt van de Noorderplas in Tilburg. Een klein uur later werd de  laptoptas in het water van deze plas terug gevonden. De goederen ontbraken. Het zou gaan om een blanke man van circa 20 a 25 jaar oud. Hij heeft een sportief en gespierd postuur en tatoeages op de bovenarmen
Zakkenrollerij in Rosmalen
Op 6 juni jl was een 71 jarige vrouw boodschappen aan het doen in de JUMBO aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen. Zij had een boodschappentrolley bij zich. In een afgesloten vak zat haar portemonnee.  Bij de kassa merkte ze dat haar portemonnee was gestolen. De vermoedelijke dieven, twee vrouwen en een man staan op beeld.
Diefstal portemonnee in Waalwijk
Op 19 mei rond 11 uur was een 77 jarige vrouw boodschappen aan het doen bij de EMTE supermarkt, Grotestraat in Waalwijk. Ze had haar winkeltrolley bij zich met daarin haar portemonnee. Bij de kassa aangekomen wilde ze betalen. Haar portemonnee bleek daar niet meer in haar tas te zitten. Deze was gestolen. Op bewakingsbeelden is zichtbaar dat een vrouw de portemonnee uit de trolley pakte.
Uitzending:
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.