Wassenaar - Update - Derde hennepplantage opgerold in Wassenaar

5 oktober 2018 15:53
Bron: Politie.nl

Agenten rolden dinsdagmiddag 2 oktober een hennepplantage op aan de Schouwweg. Op maandag 1 oktober en zondag 30 september werden al twee hennepplantages opgerold aan de Verlengde Kerkeboslaan en de Pieter Postlaan. Toen werd al een 44-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

Tijdens het onderzoek naar de eerder opgerolde hennepkwekerijen werden aanwijzingen gevonden dat er zich ook een hennepplantage zou bevinden in een woning aan de Schouwweg. Ter plaatse bleek het te gaan om een hennepplantage van rond de 1700 planten.

Onderzoek
Het onderzoek naar de hennepkwekerijen werd gestart nadat een buurtbewoner de politie tipte dat er een hennepkwekerij zou zijn in een woning aan de Pieter Postlaan. Agenten troffen in deze woning een plantage van rond de 1000 planten aan.Tijdens het onderzoek werden er aanwijzingen gevonden voor een hennepplantage aan de Verlengde Kerkeboslaan. Daar bleek zich een plantage van rond de 1500 planten te bevinden. 

De verdachte is eerder deze week aangehouden bij de hennepkwekerij aan de Pieter Postlaan. In zijn woning troffen agenten in een kluis sieraden en geld aan.
Illegale hennepkwekerijen
Illegale hennepkwekerijen zijn gevaarlijk, illegaal en dus strafbaar. Dit geldt ook voor een zogenoemde stekkerij, drogerij of knipperij. De politie en haar partners doen er alles aan om illegale hennepkwekerijen op te sporen en de leden van de criminele organisatie voor de rechter te krijgen. Vermoedt u een hennepkwekerij, bel dan de politie via 0900-8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanhouding Verdovende middelen
  • e81ca2d5d8216f132a4bf0915cd6cd2b