Den Haag - EVA-team brengt drie veroordeelden terug naar gevangenis

12 oktober 2018 14:56
Bron: Politie.nl

Het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag hield de afgelopen week drie mannen aan, die alle drie nog een gevangenisstraf moeten uitzitten.

Voorburg
Op donderdagochtend 4 oktober hielden agenten een 46-jarige man in zijn woning aan. De Voorburger heeft nog een gevangenisstraf van 138 dagen open staan voor een veroordeling voor een zedenmisdrijf.

Den Haag
Dinsdagochtend 9 oktober slaagde het EVA-team erin om op de Parallelweg een 31-jarige Hagenaar aan te houden. De man moet nog een bedrag van ruim 10.000 euro terugbetalen aan de staat vanwege een wederrechtelijk verkregen voordeel. Bovendien moet de Hagenaar nog een gevangenisstraf van 120 dagen uitzitten.

Op dezelfde dag kon in de middag op de Hoefkade een 40-jarige man worden aangehouden die door de Duitse autoriteiten werd gezocht voor een aantal drugsdelicten.

Actief opsporen en aanhouden veroordeelden
Het zogenoemde EVA-Team, waarbij EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften, van de politie-eenheid Den Haag spoort veroordeelden op die zich proberen te onttrekken aan hun opgelegde straf en houdt deze aan.

Aanhouding Verdovende middelen
  • 722c7bdb42b3f6e6f96552ba997680e6