Breda - Politieman bij nek gegrepen na forse verkeersovertreding

13 november 2018 12:44
Bron: Politie.nl

Agenten hebben maandagavond een 20-jarige man uit Breda aangehouden. De man ging na een forse snelheidsovertreding in verzet tegen de politie.

Zeeland-West-Brabant
De politie voerde maandag 12 november een snelheidscontrole uit op de kruising van de Graaf Engelbertlaan. De maximum toegestane snelheid bedraagt hier 50 km/u. Rond 20:00 uur passeerde er een auto die na correctie 53 km/u te hard reed. De bestuurder werd aan de kant gezet en de agenten vroegen hem zijn rijbewijs te tonen. De automobilist wilde hier niet aan meewerken. Na meerdere vorderingen werd de man uiteindelijk aangehouden. De bestuurder greep bij de aanhouding de politieman bij zijn nek en verzette zich hevig.  De politieman gebruikte hierop pepperspray. Vervolgens hebben de agenten de verdachte meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Tijdens het vervoer bedreigde en beledigde de verdachte de agenten. Dit zal hem ook ten laste worden gelegd.
Altijd een reactie!
Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Er volgt altijd een reactie. Hoe?

Politiemedewerkers zijn duidelijk in wat wel en geen toelaatbaar gedrag is en spreken de agressieve persoon er direct op aan. Fysiek geweld wordt natuurlijk niet geaccepteerd, evenmin als bedreiging, mishandeling of belediging. Verdachten worden gelijk aangehouden.
De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld.
De politie doet altijd direct aangifte.
Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.
Schade wordt altijd verhaald op de dader.