Amsterdam - Vrouw meegesleurd in taxi

15 november 2018 15:19
Bron: Politie.nl

De recherche doet onderzoek naar een incident met een taxi waarbij een 42-jarige vrouw gewond is geraakt.

De vrouw neemt op vrijdag 9 november rond 21.45 uur een taxi vanaf het Centraal Station richting Amsterdam-West. Op de Admiraal de Ruijterweg, tussen de Bos en Lommerweg en de Reinaert de Vosstraat, krijgen de vrouw en de taxichauffeur een woordenwisseling over het maken van een bon voor de taxirit. De vrouw heeft op dat moment het portier al geopend, maar voordat ze de taxi goed en wel kan uitstappen, geeft de taxichauffeur gas. Met als gevolg dat de vrouw enkele meters wordt meegesleurd en daarna de taxi uitvalt. De chauffeur rijdt vervolgens weg. De vrouw blijft gewond op de weg liggen en meerdere omstanders bekommeren zich direct om haar. Het lukt haar om zelfstandig naar huis te komen, waar alsnog de hulpdiensten worden ingeschakeld. Een arts stelt vast dat de vrouw meerdere kneuzingen, schaafwonden en andere verwondingen heeft opgelopen.

De recherche doet onderzoek om erachter te komen wie de taxichauffeur is. Camerabeelden worden bekeken om daar meer duidelijkheid over te krijgen. Over de chauffeur en de taxi is de volgende informatie bekend:

         Man van rond de 20 jaar oud
         Tussen de 1.70 en 1.80 meter lang
         Donker kort geknipt haar
         Lang symmetrisch gezicht
         Donkere ogen
         Lichte huidskleur
         Glad geschoren gezicht
         Vrij lage stem
         De man sprak Engels met een Nederlands accent
         De taxi was licht van kleur en het was een 5-deurs model zonder schuifdeuren

Daarnaast wil de recherche heel graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest. Het slachtoffer heeft meerdere personen horen schreeuwen, wat zou betekenen dat zij gezien hebben wat er gebeurd is. Bent u getuige geweest of heeft u mogelijk meer informatie over dit incident? Neem dan contact op met de recherche in Amsterdam-West via 0900-8844. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via 0800-7000. Daarnaast is het mogelijk om uw informatie door te geven via het onderstaande tipformulier.

  • fcc09792d4fd9220bd413aa5fd581622