Den Haag - Drie verdachten van inbraak aangehouden na achtervolging

8 december 2018 15:49
Bron: Politie.nl

Agenten van het Flexteam Den Haag Centrum hielden vrijdagavond 7 december drie verdachten aan voor een inbraak in een woning aan de Van Veendijk

Dankzij informatie uit een lopend onderzoek bleek dat de verdachten vermoedelijk een inbraak zouden gaan plegen. Waar dat zou zijn werd niet bekend. Vanaf dit moment zijn deze personen in de gaten gehouden tot het moment van de inbraak op de Van Veendijk.  

Twee verdachten, 20-jarige Hagenaren, renden weg toen zij de woning verlieten en de agenten zagen. Zij zijn na een korte achtervolging aangehouden op de Van Veendijk.

Een derde verdachte, een 26-jarige Hagenaar, zat tijdens het moment van de inbraak in een auto. Hij reed weg toen hij de agenten zag. Daarbij raakte een van de agenten gewond aan zijn hand. Er werd een achtervolging ingezet, totdat agenten hem aan konden houden op de Maanweg.

De agent is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwoningen is behandeld.
Flexteam
Het Flexteam wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams en de (districts)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij.

Aanhouding Inbraak Verdovende middelen
  • 14238b97829d30a161f8381a03323621