Zoetermeer - Vier verdachten van inbraak aangehouden na achtervolging

31 december 2018 09:42
Bron: Politie.nl

Agenten van bureau Zoetermeer hebben maandagochtend 31 december vier verdachten aangehouden wegens een inbraak in een woning aan de Aarlanderveenstraat. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf, die eindigde op de Leidschendamseweg.

Oplettende buurtbewoners belden rond 04:00 uur de politie met de melding dat er een inbraak gaande was in een woning aan de Aarlanderveenstraat. Ter plaatse zagen agenten een grijze auto wegrijden, en besloten deze staande te houden ter controle. De auto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor, waarop de agenten een achtervolging inzetten.

Andere agenten spraken ondertussen met enkele getuigen van de inbraak. Zij vertelden de agenten dat zij hadden gezien dat er na de inbraak een grijze auto wegreed. Het kenteken van deze auto was dezelfde als dat van de grijze auto waarop een achtervolging was ingezet.

Op de Leidschendamseweg raakte de achtervolgde auto van de weg. De verdachten probeerden weg te komen door de weilanden in te rennen, maar konden daar worden aangehouden door de agenten. Vier personen zijn aangehouden, twee Hagenaren van 18 en twee Hagenaren van 19 jaar oud. Zij zijn meegenomen naar het bureau waar zij gehoord zullen worden.
112 bellen bij verdachte situaties
Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden. Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.

Aanhouding Diefstal Inbraak
  • f68945a3f8b63dfb5d8fda614f1f6d67