Oss - Grote controle havengebied

8 januari 2019 15:37
Bron: Politie.nl

De politie en de douane hielden dinsdag 8 januari een grote controle in het havengebied van Oss. Daarbij werden veertig bestelbussen en een tiental zeecontainers gecontroleerd. De actie richtte zich onder andere op het transport van harddrugs en gerelateerde producten, zoals grondstoffen en afvalstoffen, accijnsgoederen en andere verboden goederen.

Samenwerking
Tijdens de actie werkten politie en douane samen. De douane richtte zich op de controle van containers op de terminal van het havenbedrijf. Daarbij werd ook een zogenoemde mobiele scan, de Mobix ingezet. De politie concentreerde zich op de invalswegen rond de haven. Daar werden vooral bestelbusjes en vrachtwagens aan een controle onderworpen. Het havenbedrijf verleende volledige medewerking aan beide diensten om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren.
Resultaten
Tijdens de actie werden geen harddrugs of aanverwante goederen aangetroffen. Wel werden in totaal 18 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders. Dat ging vooral om het niet bij hebben van een geldig rijbewijs of kentekenbewijs. Eén man is aangehouden omdat hij geen geldig identiteitsbewijs bij zich had. Hij is meegenomen voor verder onderzoek. Tot slot werd nog een personenauto in beslag genomen. Deze verkeerde in een dusdanig slechte technische staat, dat hij zal worden vernietigd.
Tips
De aanpak van de georganiseerde criminaliteit is een landelijke prioriteit voor de politie en het Openbaar Ministerie. Criminelen die zich bezighouden met drugshandel gebruiken onderling veel geweld en er gaat veel geld om in de wereld van drugs. Wij kunnen daarbij altijd uw tips gebruiken. Samen zien we immers meer!
Anonieme Contactmogelijkheden
Veel mensen willen, uit angst voor represailles, hun verhaal anoniem vertellen. En dat kan. Er zijn twee mogelijkheden om dat te doen: bel 0900-8844 en noem NIET uw naam. Vraag naar TCI (Team Criminelen Inlichtingen). Vertel niemand in uw omgeving dat u op deze manier contact zoekt of hebt gezocht. Zo kunnen we ervoor zorgen dat u anoniem blijft.
Een andere mogelijkheid om uw tips anoniem te doen is via Meld Misdaad Anoniem. U kunt 0800-7000 bellen of via hun site een tipformulier in vullen.

 
Bekijk hier een filmpje van de werking van de Mobix

Aanhouding Geweld Verdovende middelen
  • 369e535e747390243c53c79dca4cd243