Amsterdam - Brutale plofkraak Lambertus Zijlplein

3 februari 2019 13:09
Bron: Politie.nl

Zaterdagavond 2 februari rond 22.30 uur vond een plofkraak plaats op een geldautomaat aan het Lambertus Zijlplein in Amsterdam-West.

Twee mannen in het donker gekleed veroorzaakten een explosie bij de geldautomaat en vluchtten vervolgens op een scooter in de richting van de Sam van Houtenstraat. Het opmerkelijke is dat deze kraak plaatsvond op een tijdstip dat er nog veel mensen op straat waren. Gelukkig raakte niemand gewond. De explosie veroorzaakte wel veel materiele schade. 

De politie sloot een groot gedeelte van het Lambertus Zijlplein af. Diverse politie-eenheden stelden direct een onderzoek in, hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.  De explosievenexpert van de EOD stelde vast dat er geen verder explosiegevaar was.

Vanmiddag rond 14.3o uur zal het Mobiele Medialab van de politie aanwezig zijn op het Lambertus Zijlplein, hier kunnen omwonenden en getuigen terecht met informatie.
Getuigenoproep
Op internet circuleren beelden die mogelijk voorafgaand en tijdens deze plofkraak zijn gemaakt. De recherche heeft de beelden gezien en onderzoekt ze. Rechercheurs van het district West hebben de zaak in behandeling en zij zijn op zoek naar getuigen die informatie hebben over en/of andere videobeelden van de plofkraak, U kunt bellen met 0900-8844 en als u anoniem wilt blijven kunt u 0800-7000 bellen. Via onderstaande link kunt u uw informatie ook digitaal delen.

Aanhouding
  • 5f57f23c8f856b4cf14c2e1c5582cd07