Tientallen boetes bij verkeerscontrole in De Bilt

Foto: politie.nl

2 mei 2019 13:39
Bron: Politie.nl

De politie heeft op woensdag 1 mei tussen 12:30 en 16.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de Biltse Rading in De Bilt. Daarnaast heeft er nog een dynamische controle tot 21.00 plaatsgevonden in de gehele gemeente De Bilt. Er werden in totaal 36 bekeuringen uitgedeeld aan weggebruikers.

Onder meer gebrekkige verlichting, het niet dragen van een gordel, rijden met telefoon in de hand en een verkeerde kentekenplaat voor een aanhangwagen waren aanleiding voor het uitschrijven van een proces-verbaal.

Zes scooterbestuurders moeten hun voertuig naar aanleiding van de controle opnieuw laten keuren. Deze scooters reden harder dan de maximum snelheid die bepaald wordt in de fabriek. Met een zogenaamde WOK (Wacht op Keuren)-melding op zak moeten deze voertuigen daarom opnieuw gekeurd worden, voordat ze weer gebruikt mogen worden door de eigenaren.

Een bestuurder bleek flink teveel gedronken te hebben. Hij had meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op. Ook bleek hij al eens eerder betrapt te zijn op rijden onder invloed. Een andere bestuurder bleek onder invloed van drugs. Op het politiebureau is er bloed afgenomen. De bestuurder is voorlopig z'n rijbewijs kwijt.