‘Geurtip’ leidt agenten naar 25 kilo crystal meth in Den Haag

3 juni 2019 15:47
Bron: Politie.nl

Dankzij een tip van omwonenden vonden agenten zondag 2 juni in een woning aan de Scheepmakersstraat een drugslab. Ook troffen zij onder meer zo’n 25 kilo crystal meth aan. Alle aangetroffen materialen en grondstoffen zijn direct in beslag genomen.

Rond 13.45 uur kwam bij de politie een melding binnen van een vreemde, chemische lucht rond een woning. Omwonenden roken een sterke geur, lijkend op aceton, en belden daarop 112.

Agenten van de politieteams Hoefkade en Jan Hendrikstraat troffen vervolgens in de bewuste woning een drugslab aan. Naast de 25 kilo crystal meth vonden zij in de woning ook diverse producten en grondstoffen die gebruikt worden bij het vervaardigen van harddrugs. De collega’s van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) en Forensische Opsporing hebben de woning verder onderzocht en in het begin van de avond ontmanteld. Vooralsnog zijn er geen verdachten aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Uw tip

Heeft u informatie dat van belang kan zijn voor het onderzoek? Bel dan 0900-8844. Liever Anoniem informatie tippen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

Vermoedt u een drugslab?

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. De politie neemt informatie en tips over mogelijke drugslabs altijd hoog op.

De productie van drugs kan gevaarlijk zijn voor de omgeving. Bovendien worden afvalstoffen vaak illegaal gedumpt, waardoor er schade aan het milieu kan ontstaan. Ook het opruimen van vaten met drugsafval kost de maatschappij veel geld. 

Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 112.  Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u op onze website.