Twee aanhoudingen na bedreiging in Den Haag

Foto: politie.nl

19 juni 2019 11:23
Bron: Politie.nl

Een man belde dinsdagmiddag 18 juni rond 17:00 uur de politie nadat hij op straat met wapens was bedreigd door twee mannen. Agenten hielden in de omgeving een 35-jarige Hagenaar aan en in een woning aan de Rijswijkseweg een 19-jarige Roemeen, zonder vaste verblijfplaats. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt het incident.

De bedreiging vond plaats in de omgeving van de Deimanstraat / Drebbelstraat. Het slachtoffer vertelde aan agenten dat hij met een steekwapen en vuurwapen bedreigd zou zijn. Na het incident vluchtte het slachtoffer weg en belde hij de politie. Omdat het twee bekenden zijn van het slachtoffer, kon hij goede signalementen geven van de verdachten. Agenten droegen bij de aanhoudingen kogelwerende vesten. De man in de woning is met behulp van een politiehond aangehouden. Vervolgens doorzochten agenten de woning, echter troffen zij daarbij geen wapens aan. De vermoedelijke aanleiding van het incident zou een langlopend conflict tussen de mannen zijn.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie houdt een buurtonderzoek in de omgeving. De recherche van Team Laak zoekt getuigen. Iets gezien? Bel 0900-8844. Liever anoniem, bel 0800-7000.