Politie zoekt getuigen van een straatroof Schollebos in Capelle aan den IJssel

Foto: politie.nl

27 juni 2019 11:55
Bron: Politie.nl

De politie is op zoek naar informatie en getuigen van een straatroof die werd gepleegd op maandag 24 juni jl, om ongeveer 18.30 uur in het Schollebos in Capelle aan den IJssel.

Schollebos

Twee jongens waren maandag in het Schollebos toen er twee andere jongens op scooters aan kwamen rijden. Zij stopten bij de twee latere slachtoffers en één van de twee stapte af. Hij bedreigde de slachtoffers met een mes en wilde de tas van één van hen. Het slachtoffer weigerde die af te geven, maar raakte wel gewond aan zijn hand door het mes van de straatrover.

Getuigen

Enkele getuigen die in de buurt waren schoten de slachtoffers te hulp en toen gingen de beiden straatrovers er vandoor in de richting Schenkel. Eén van de twee kwam daarbij nog ten val met zijn scooter.

Signalementen

De verdachte met het mes is een jongeman van 16 a 17 jaar oud, hij heeft een donkere huidskleur en donker kroeshaar. Hij had een ontbloot bovenlijf en reed op een crème/beige snorscooter met blauwe kentekenplaat.

De tweede verdachte had ook een donkere huidskleur en was ook 16 a 17 jaar oud. Ook hij heeft donker kroeshaar en hij reed op een zwarte snorscooter met blauw kentekenplaat.

Oproep

De verdachten waren eerder op de dag in de wijk Schollevaar gezien. De politie zoekt getuigen die de twee scooterrijders eerder hebben gezien en mogelijk (her)kennen. Ook wil de politie graag informatie over de crème/beige scooter met schade aan de rechterkant. Heeft u inforamie, bel dan met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, via 0700-8000.

Beroving Getuigenoproep Wapenbezit
  • da64e55bfd8a22d8239a44af1c2ae6bc