110 bekeuringen bij gerichte verkeerscontrole in Den Haag

Foto: politie.nl

12 juli 2019 16:05
Bron: Politie.nl

Het basisteam Zuiderpark organiseerde op donderdag 11 juli een Regionale Multidisciplinaire Gerichte Verkeerscontrole. Er werden 110 bekeuringen geschreven, waaronder 34 voor overschrijding van de constructiesnelheid van de bromfiets.

Tien bekeuringen werden geschreven voor het rijden zonder geldig rijbewijs en dertien voor mobiel bellen op de fiets, scooter en auto. Vijf bekeuringen werden geschreven voor het rijden zonder vereiste verzekering. Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor technische gebreken, zoals gladde banden, defecte verlichting en scherpe uitstekende delen. Twee processen-verbaal werden opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Een persoon werd aangehouden voor diefstal van een bromfiets. Daarnaast werd iemand aangehouden, omdat hij nog zes dagen gevangenisstraf had openstaan. Tot slot werd nog een openstaande bekeuring van €659,- betaald.

De Belastingdienst heeft in totaal meer dan €42.000 geïnd en heeft 22 voertuigen in beslag genomen.

Verkeerscontroles worden steeds vaker niet alleen gebruikt om de verkeersveiligheid te handhaven, maar ook om vanuit het opsporingsoogpunt de criminaliteit te bestrijden. Een Regionale Multidisciplinaire Gerichte Verkeerscontrole (RMGV) is een middel om het veiligheidsgevoel te vergroten en te handhaven. Hierbij zijn onder andere de doelstellingen om  de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersongevallen terug te dringen door technische mankementen aan voertuigen. De partners met wie in zo’n multidisciplinair team wordt gewerkt zijn onder andere Rijksbelastingdienst, Inspectie Leefomgeving en Rijksdienst voor het Werkverkeer.