Bredanaar verzet zich en beledigt agenten na aanhouding voor mishandeling

27 juli 2019 09:55
Bron: Politie.nl

Agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum hebben zaterdag 27 juli 2019 omstreeks 04.15 uur op de Nieuwe Prinsenkade een 28-jarige Bredanaar aangehouden ter zake mishandeling. Hij verzette zich bij zijn arrestatie en beledigde de agenten. Een 27-jarige Bredanaar die zich er mee bemoeide werd ook opgepakt. Eerder op de avond werd al een 33-jarige Bredanaar gearresteerd die een opgelegd gebiedsverbod had overtreden.

Een 23-jarige Waalwijker deed aangifte van mishandeling. Hij vertelde dat hij op de Havermarkt met een vriend in gesprek was met een paar vrouwen. Hij zag dat een van hen lastig gevallen werd door een stapper die aan haar telefoon zat. De aangever zei daar wat van waarna hij direct door die man met gebalde vuist in het gezicht werd geslagen. De dader rende richting de Hoge Brug achtervolgd door het slachtoffer die onderweg twee fietsagenten waarschuwde.

 

Cameratoezicht

De bikers zagen dat het slachtoffer een bebloede mond had. Via Cameratoezicht werd het signalement en een foto van de dader aan de horecadienders doorgegeven . Een van de horeca agenten herkende op de Nieuwe Prinsenkade de vermoedelijke dader. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich hevig en beledigde de agenten. Hij schold hen uit voor flikkers en klootzakken. Een 27-jarige Bredanaar vond het nodig om zich er mee te bemoeien. Hij probeerde de arrestatie te beletten en werd eveneens aangehouden.

Valkenberg

Een 33-jarige Bredanaar werd omstreeks 00.15 uur in het park Valkenberg aangehouden omdat hij het gebiedsverbod had overtreden.