Veiligheidsmonitor 2019 van start in Regio Den Haag

Foto: politie.nl

23 augustus 2019 11:45
Bron: Politie.nl

Vanaf vandaag kunt u de Veiligheidsmonitor 2019 voor de politie-eenheid Den Haag invullen. De Veiligheidsmonitor is een tweejaarlijks bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap. De Veiligheidsmonitor wordt uitgevoerd door I&O Research en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het onderzoek bestaat uit een landelijke steekproef onder 65.000 Nederlanders. Daarmee kan op regionaal niveau de ontwikkeling van onveiligheidsgevoelens worden gevolgd. Voor het onderzoek is het belangrijk dat er uit alle bevolkingsgroepen personen deelnemen. Hiervoor is er door het CBS een steekproef getrokken uit de bevolkingsbestanden van de gemeenten. Zij krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. Om de onderzoeksresultaten zo representatief mogelijk te laten zijn, mogen alleen die personen die in de steekproef zitten deelnemen aan het onderzoek. De vragenlijst kan zowel digitaal als schriftelijk worden ingevuld. Het onderzoek loopt nog door tot en met november van dit jaar. De resultaten worden in maart 2020 verwacht.

Vragen naar aanleiding van de brief

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de brief of over het onderzoek dan kunt u telefonisch contact opnemen met de helpdesk van I&O Research via: 0800 0191 (gratis).
Daarnaast kunt u ook mailen naar [email protected]

Organisatie
  • 50ca9d9952b51449a59d6b92191c5b4f