Purmerend - Diefstal uit vrachtwagen koeriersbedrijf

30 juli 2013 13:22
Bron: Politie.nl

Maandagmiddag stond een vrachtwagen van een koeriersbedrijf geparkeerd en afgesloten bij de laad/losplaats op de Nieuwstraat nabij de ingang van het Eggertcentrum.

Toch wist een dief zijn slag te slaan en er met een aantal pakketjes vandoor te gaan. Daarnaast werd van een aantal ander pakketen de inhoud bekeken. Het vermoeden bestaat dat de diefstal mogelijk was doordat er een heel klein stukje van een raampje openstond. De politie is nog op zoek naar de daders en vraagt getuigen zich te melden bij de politie in Purmerend via 0900 – 8844. Anoniem mag ook op 0800 – 7000.

De Politie wil ook waarschuwen tegen diefstal uit de auto en raadt de volgende maatregelen aan:


Laat niets achter, zelfs geen plastic zakje. Maar zeker geen waardevolle spullen als jassen of laptops of een navigatiesysteem.Haal de radio (of het ‘frontje’) uit de auto. Neem hem mee en verstop hem niet in de auto.Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Haal uw dashbordkastje leeg en zet het open.Parkeer op een goed verlichte plaats.Zet de auto waar mogelijk op een bewaakte parkeerplaats. Daar wordt veel minder ingebroken.Hebt u een stationcar? Dek de lege laadruimte dan niet af.Registreer en merk waardevolle bezittingen in uw auto. Hiermee vergroot u de kans dat u uw bezittingen later terugkrijgt. Registreer merk-, serie- en typenummer van uw autoradio, cassettespeler, cd-speler, speakers, autotelefoon en andere waardevolle eigendommen. Dan kunt u bij aangifte hier een goede omschrijving van geven. Noteer de gegevens op een registratiekaart.Gebruik voor het merken van uw bezittingen uw postcode en huisnummer. Maak bij verandering de oude code niet onleesbaar.

  • 9f883f4c0742c0764e4fe8bb1f708f17