Resultaten (verkeers)controle in Schipperskwartier en Molenwijk in Den Haag

20 mei 2021 14:18
Bron: Politie.nl

Opnieuw heeft politieteam Laak een verkeerscontrole gehouden in haar werkgebied Schipperskwartier en Molenwijk. Woensdag 19 mei van 15.00 tot 21.30 uur werden weggebruikers in de twee wijken en op omliggende doorgaande wegen gecontroleerd. Tijdens deze controle zijn ook medewerkers van de gemeente Den Haag in gesprek gegaan met bewoners en ondernemers uit de buurt en hebben zij extra aandacht gevraagd voor de wapeninleveractie die nog loopt t/m zaterdag 22 mei.

De controles zijn gericht op strafbare feiten, het verbeteren van de verkeersveiligheid en op het terugdringen van overlast in de wijken. In de wijk Schipperskwartier begeleidden motoragenten de te controleren voertuigen naar de parkeerplaats aan de Rijswijkseweg waar een controlestraat was ingericht. Van elke bestuurder werden eerst de autopapieren en rijbewijs gecontroleerd en bij vermoedens van rijden onder invloed werd een blaastest afgenomen. Ook werd gelet op eventuele technische gebreken van het voertuig.

In de wijk Molenwijk is naast de verkeerscontrole ook extra gekeken naar drugsgerelateerde zaken. In de wijk wordt regelmatig drugsoverlast ervaren. De politie houdt regelmatig toezicht hierop en roept bewoners op incidenten of verdachte situaties direct te melden.

Resultaten controle Molenwijk
105 bromfietsers zijn op de rollerbank gezet om te zien of de constructiesnelheid werd overschreden. 42 bestuurders werden bekeurd. Er werd 1 verdachte aangehouden die gesignaleerd stond.

Resultaten controle Schipperskwartier
Er werden vier personen aangehouden. De aanhoudingen waren voor mishandeling, art 9 Wegenverkeerswet en witwassen. 12 bestuurders van diverse voertuigen kregen een bekeuring voor verkeersovertredingen. De collega's van  Forensisch Voertuigonderzoek hebbende voertuigen doorzocht op verborgen ruimtes en andere technische zaken. Zij hebben 1 voertuig in beslag genomen voor onderzoek, omdat de onderdelen van de auto niet klopten.

Meld overlast en onveilige situaties
Onveilige en overlastgevende situaties gaan ten koste van de leefbaarheid in de wijk. Bewoners kunnen veel last hebben van bijvoorbeeld drugsgebruik en andere criminele activiteiten waarbij geweld vaak niet wordt geschuwd. De politie blijft komende periode controles uitvoeren. Wilt u in contact komen met de politie over onveilige, overlastgevende of criminele situaties? Bij spoed, bel 1-1-2. Voor overige meldingen, bel  0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan 0800 – 7000.