Man aangehouden voor geweld op bedrijfspand in Den Haag

Foto: politie.nl

1 juli 2021 14:02
Bron: Politie.nl

De politie hield woensdag 30 juni een 33-jarige Rotterdammer aan als verdachte in een lopend opsporingsonderzoek. De man wordt ervan verdacht op zondag 18 april geweld te hebben gepleegd op een bedrijfspand aan de Laan van Haamstede. Bij zijn aanhouding is het Arrestatieteam ingezet.

Op zondag 18 april rond 03.30 uur vond er bij een pand aan de Laan van Haamstede een explosie plaats. Uit onderzoek bleek dat er op het pand was geschoten en dat er handgranaat tot ontploffing was gebracht. Door de explosie raakte het bedrijfspand behoorlijk beschadigd.  Daarnaast staken de vermoedelijke daders op de Henricuskade een personenauto, mogelijk de vluchtauto in brand. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De 33- jarige Rotterdammer zit op dit moment in beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Opsporingsprogramma’s
De opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht besteden dinsdag 6 ruim aandacht aan deze zaak en tonen camerabeelden waarop verdachten te zien zijn. 

Informatie delen
Het rechercheteam van de Dienst Regionale Recherche komt ook graag in contact met mensen die nog informatie hebben over deze zaak. Alle informatie is welkom! U kunt deze informatie delen via de Opsporingstiplijn 0800-6070 of u vult het opsporingstipformulier in. Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.  

Aanhouding Brand Geweld
  • 3a6f99e02b984695ccf8eb37e5b11a0d