Opsporing Verzocht: fatale mishandeling op Mallorca in Nederland

18 januari 2022 17:00
Bron: Politie.nl

De politie zoekt een mogelijk cruciale getuige van de dodelijke mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca. Om de identiteit te achterhalen wordt een uitzonderlijk middel ingezet: de foto van deze man wordt ongeblurd getoond in Opsporing Verzocht.

Afgelopen zomer werd de 27-jarige Carlo Heuvelman in de vroege ochtend van 14 juli 2021 dodelijk mishandeld in El Arenal. Dit is een badplaats in de buurt van de hoofdstad Palma. Verschillende getuigen hebben al met de politie gesproken, maar er wordt nog gezocht naar een bepaalde getuige. De foto van deze persoon was in november in Opsporing Verzocht te zien. Toen was het gezicht nog onherkenbaar gemaakt. Op die oproep heeft niemand zich gemeld.

Het Openbaar Ministerie en de politie vinden het echt belangrijk om deze persoon te spreken, omdat hij waarschijnlijk de fatale mishandeling van dichtbij heeft gezien en mogelijk heeft gefilmd. ‘Om de waarheid te kunnen achterhalen, volgt een nieuwe oproep voor deze persoon. We weten dat het herkenbaar maken van zijn gezicht een inbreuk op zijn privacy is. Maar deze zaak heeft zo’n grote impact op de samenleving gehad, dat het Openbaar Ministerie tonen van de foto van de getuige gerechtvaardigd vindt’, geeft politiewoordvoerder Suzanne Lesquillier aan.

Gouden tip

De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.
Inmiddels staan er meerdere verdachten voor de rechter. Komende vrijdag is er een regiezitting.

Uitzending

In Opsporing Verzocht van dinsdag 18 januari komen de volgende items aan bod:
- Culemborg: straatroof
- Mallorca: fatale mishandeling
- Almere: zware mishandeling
- Kerkrade: woningoverval
- Amsterdam: gewapende overval
- Den Haag: ramkraak juwelier
- Nuland: woningoverval
Uiteraard wordt een terugkoppeling gegeven over de zaken uit de vorige uitzending.

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 18 januari vanaf 21.20 uur uitgezonden op NPO1. De uitzending wordt woensdag 19 januari rond 13.20 uur herhaald op NPO1. Het programma is ook terug te kijken via NPO Start.

Beroving Mishandeling Overval Wapenbezit
  • fbc5e680d324147616c5b149bb31a463