Santpoort-Noord - Verdachte woninginbraak aangehouden

7 december 2013 14:23
Bron: Politie.nl

De politie houdt vrijdagavond rond half negen een controle op het fietspad genaamd Slaperdijk.

Dit fietspad loopt onder de N208 door en komt uit op de Schenkeldijk. Er worden op dat moment voertuigen gecontroleerd die Santpoort in- en uitrijden. Men ziet tijdens de controle twee personen haastig aan komen lopen en een voertuig instappen. Het voertuig rijdt vervolgens zonder verlichting weg in de richting van Haarlem. Pas later gaat de verlichting aan en door dit vreemde rijgedrag gaat men over tot controle; dit wordt echter bemoeilijkt doordat het voertuig plotsklaps met hoge snelheid over de Westbroekerweg rijdt in de richting van de Velserbroekse Dreef. Na een achtervolging op hoge snelheid over onder meer de Florabrug en de Grote Boterbloem rijdt het Teunisbloem in. Dit is een doodlopende weg en men zet direct het voertuigklem met het eigen voertuig. Hierop springt de bijrijder direct uit en zet het op het lopen waarbij hij een koffer op de grond laat vallen. Men spreekt de bestuurder aan en vindt in het voertuig een aantal inbrekers werktuigen. Hierop wordt de 20-jarige bestuurder uit Haarlem aangehouden Na de aanhouding gaat men terug naar het punt waar men de verdachte en zijn voortvluchtige bijrijder in de auto zag stappen. Bij nader onderzoek aan een woning op de Slaperdijk blijkt de schuifpui open te staan. Men treft een woning aan die volledig blijkt te zijn doorzocht. De eigenaar van de woning blijkt eerder die dag in het ziekenhuis te zijn opgenomen. De politie doet verder onderzoek naar deze inbraak.

?

Woninginbraak

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven. In het geval van bovenstaande inbraak wil de politie graag 2 preventieve tips geven:


Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.Zorg ervoor dat uw woning in deze donkere periode van het jaar er ‘bewoond’ uitziet (geen post achter de voordeur, af en toe gordijnen openen en sluiten, met een lichtschakelaar het licht aan laten gaan).

  • b5a322d78b6715b14b289c8106a34a7c