Hengelo - Man slaat NS-medewerker

8 augustus 2016 13:26
Bron: Politie.nl

Op het station in Hengelo heeft de politie zondagmiddag een 19-jarige jongen uit Ter Apel aangehouden. De man had een NS-medewerker geslagen.

Twee BOA’s (Bijzondere Opsporingsambtenaren) van de NS werden zondag rond 16.00 uur op het station aangesproken door de Ter Apelnaar. De man beweerde zijn identiteitsbewijs kwijt te zijn en vroeg of de NS-medewerkers hem daarbij konden helpen. Navraag leerde dat er geen bewijs was gevonden. De man bleek ook geen geldig vervoersbewijs bij zich te hebben. Toen ze hem wilden helpen een nieuw bewijs te kopen liep de man het station uit. Even later rende hij het gebouw weer in. Toen hem gevraagd werd of het gelukt was een nieuw kaartje te kopen viel hij een van de BOA’s aan en sloeg hem. Daarop werd de man aangehouden en aan de politie overgedragen.
Geen geweld getolereerd
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

(2016389669) ^PK

  • f47a29e07bdee67b498ed398715f59a6