Den Haag - Beschonken bestuurder breekt hand agent

5 september 2016 16:12
Bron: Politie.nl

Een 25-jarige Haagse, die zaterdag 3 september betrokken was bij een aanrijding, pleegde, toen zij werd aangehouden voor rijden onder invloed, dermate veel verzet dat zij het middenhandsbot van een agent brak. De betrokken agent deed aangifte.

Surveillerende agenten kregen zaterdagavond 3 september rond middernacht de melding dat op de Groenteweg een aanrijding tussen de auto’s had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek één van de betrokken bestuurders, een 25-jarige Haagse vrouw, zonder rijbewijs en met teveel drank op achter het stuur van de auto te zijn gekropen. Op het moment dat de agenten haar aan wilden houden, begon de vrouw zich hevig te verzetten en om zich heen te slaan en te schoppen. Eén van de agenten werd daardoor op zijn hand geraakt en brak, zo bleek later in het ziekenhuis, een middenhandsbot.

De vrouw werd uiteindelijk onder controle gebracht en naar het politiebureau vervoerd, waar proces-verbaal tegen haar werd opgemaakt. De agent liet zich in het ziekenhuis behandelen en deed aangifte van mishandeling. De bijrijdster, die naast de verdachte in de auto zat tijdens de aanrijding, raakte gewond aan haar gezicht en moest eveneens in het ziekenhuis behandeld worden.

  • 7f9f7254b3778804d8dadfb15bfc7231