Den Helder - Gestolen fietsen

8 september 2016 13:41
Bron: Politie.nl

Op woensdag hield de politie vijf personen aan wegens heling of diefstal van fietsen. Het gaat om mannen van 35, 29, 32 en 33 jaar oud en een 22 jarige vrouw. Allen zijn afkomstig uit Den Helder.

Op woensdagmiddag zag de politie de 35-jarige man fietsen op een opvallende vouwfiets. Aangezien de man een bekende voor de politie is, werd hij gecontroleerd. De fiets bleek niet te zijn voorzien van een slot waardoor de indruk ontstond dat deze van diefstal afkomstig was. Bij controle van het framenummer bleek de fiets niet gesignaleerd te staan, zodat de man verder mocht fietsen.

Bij nader onderzoek bleek de fiets op 13 augustus als gestolen te zijn opgegeven. Het framenummer was toen niet bekend en kon niet worden ingevoerd in het computersysteem.

De politie stelde een onderzoek in en wist de verdachte te lokaliseren in een pand aan de Torenstraat. Toen de politie zich daar meldde en bij de voordeur stond te praten, probeerde bewoners fietsen vanaf het balkon naar een ander balkon te verplaatsen. Uiteindelijk hield de politie alle in de woning aanwezige personen (waaronder de fietser) aan.

Bij een onderzoek in de woning trof de politie meerdere fietsen en andere mogelijk van diefstal afkomstige voorwerpen aan.

De politie stelt een onderzoek in naar de aangetroffen goederen en de betrokkenheid van de vijf verdachten.
Noteer het framenummer
Bij dit incident komt duidelijk naar voeren hoe belangrijk het framenummer van een fiets is. Als direct bij de melding van de diefstal van de fiets het nummer bekend was geweest, dan had de politie de fietser al bij de eerste controle aan kunnen houden. Noteer daarom altijd de gegevens van uw fiets.

2016200837

  • 0348434d36d3167cefc0622081687288