Den Haag - Burger vindt gestolen fiets terug op veilingsite

10 november 2016 12:06
Bron: Politie.nl

Een oplettende burger vond woensdag 9 november haar gestolen fiets terug via een veilingwebsite. De minderjarige verkoper van de fiets werd aangehouden.

Van de vrouw werd eind oktober een Cortina-fiets gestolen, waarna zij via Marktplaats op zoek ging naar vervanging. En met succes, zij kocht  een tweedehands fiets, echter werd deze na twee weken óók gestolen. Opnieuw ging de vrouw op zoek naar een vervangende fiets en zag tot haar grote verbazing dat haar in oktober gestolen fiets te koop werd aangeboden, vermoedelijk door dezelfde verkoper.

In overleg met de politie maakte de vrouw een afspraak om op woensdag 9 november de fiets te zullen bekijken. Ook het opgegeven adres, in de Schilderswijk, bleek hetzelfde te zijn als waar de vrouw eerder een fiets kocht. Op het moment dat de vrouw met de verkoper in gesprek was over de fiets, alarmeerde zij de agenten die direct naar het opgegeven adres kwamen. Zodra de verkoper, een 16-jarige Hagenaar, de agenten aan zag komen, ging hij er vandoor. Een andere eenheid wist hem echter in de omgeving aan te houden. Hij is aan het bureau verhoord en zal zich in februari moeten verantwoorden voor de kinderrechter. De betreffende fiets werd in beslag genomen en bleek inderdaad de eerder gestolen fiets van de vrouw te zijn. De fiets zal aan de vrouw worden teruggeven.
Zonder heler geen steler
De politie wijst mensen erop alert te zijn, wanneer zij een fiets tweedehands kopen: ook onbewust kunt u zich schuldig maken aan heling. Een als gestolen geregistreerde fiets wordt altijd in beslag genomen en kan zelfs een strafblad opleveren. Op politie.nl staan tips om een 'eerlijke fiets' te kopen; zo is het raadzaam altijd om de legitimatiegegevens van de verkoper te vragen en te bewaren. Als hij of zij die gegevens niet wil geven, is de kans aanwezig dat het om diefstal gaat.

  • 1a7ff2e619e9b5b472902d2f62ae9ced