Barendrecht - Bestuurders negeren massaal rijstrook met rood kruis

25 november 2016 12:33
Bron: Politie.nl

Donderdagavond bekeurde de politie bijna 40 bestuurders die een rijstrook met een rood kruis negeerden. Wegens het lekken van een dieseltank was de snelweg deels afgesloten om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Toch met je auto over een rijstrook met een rood kruis rijden, kwam een groot aantal bestuurders op de A15 duur te staan. In 10 minuten negeerden 38 personen het rode kruis en kregen een bekeuring van 230, - euro.
Een vrachtwagen reed op de A15 ter hoogte van Barendrecht in de richting van Ridderkerk zijn dieseltank lek. Politie en Rijkswaterstaat behandelden het incident en zorgden voor een veilige werkomgeving. Onderdeel daarvan is het afsluiten van een rijbaan door middel van een rood kruis. Helaas zijn er nog heel wat bestuurders die deze waarschuwing niet serieus nemen. De politie hoopt met het handhaven op deze overtreding, bestuurders wakker te schudden. Los van het gevaar  voor hulpverleners en weggebruikers, is het ook een grote ergernis van andere weggebruikers die zich wel netjes aan de regels houden. Denk aan de veiligheid!

?Bekijk het filmpje met de uitleg over een rijbaan met een rood kruis.
https://www.youtube.com/watch?v=4uFrjUKII28

 

 

 

 

  • d5849be6a0e798cd834b8c6acc8aa48b