Den Haag - Politie Jan Hendrikstraat en Pathé trainen samen

28 november 2016 12:52
Bron: Politie.nl

Tijdens een oefening in de bioscoop aan het Buitenhof, hebben agenten van bureau Jan Hendrikstraat en medewerkers van de Haagse Pathé-bioscopen maandagmorgen 28 november gezamenlijk een trainingsochtend gehad. Bij de training, waarbij zich een vuurwapengevaarlijke man zou ophouden in de bioscoop, waren docenten Integrale Beroepsvaardigheden Training (IBT) van de politie betrokken.

Al om 07.00 uur begonnen de voorbereidingen in de bioscoop. Voordat de agenten ter plaatse kwamen, werden door de IBT-docenten de aanwezige bioscoopmedewerkers gebrieft over wat zij konden verwachten tijdens de oefening. De groep nietsvermoedende agenten kwam een uur later bij de bioscoop aan en dachten dat zij maandag een overleg met hun ploeg zouden hebben. Eenmaal daar aangekomen, verruilden zij hun wapen voor een nepwapen en begon de training. De oefening werd in één van de bioscoopzalen gehouden om een zo realistisch mogelijke oefenscenario te creëren. Tijdens de oefening trainden de agenten onder meer het aanhouden van een vuurwapengevaarlijk verdachte.

In totaal waren ongeveer 35 Pathé-medewerkers en 16 agenten van Bureau Jan Hendrikstraat betrokken bij de oefening. Om een zo realistisch mogelijke invulling aan de training te geven is er bewust voor gekozen om de deelnemers voorafgaande aan de trainingsdag niet te informeren over de inhoud van de training. Vanaf de openbare weg was niet te zien dat er binnen geoefend werd.

  • ce99f29d6bc165cf65bc67dc073fb523