Den Haag - Getuigenoproep na gewelddadige straatroof

30 december 2016 12:36
Bron: Politie.nl

Donderdagavond 29 december omstreeks 22:55 uur vond op de Erasmusweg een gewelddadige straatroof plaats. Een onbekende man beroofde twee personen van een telefoon, beide slachtoffers raakten hierbij gewond. Een getuige belde onmiddellijk de politie. De recherche onderzoekt de zaak.

De twee slachtoffers, een 33-jarige vrouw en een 41-jarige man uit Den Haag,  reisden vanuit het Centrum met tram 16 en stapten uit bij de halte Geysterenweg. De verdachte zat in dezelfde tram en volgde de slachtoffers vanaf dezelfde halte te voet. Bij een bruggetje op de Erasmusweg viel de verdachte beide slachtoffers aan. Hierdoor viel een van de slachtoffers in het water en brak het tweede slachtoffer haar arm. Toen drie omstanders de slachtoffers hielpen, rende de verdachte weg richting station Moerwijk.

Beide slachtoffers zijn voor verdere hulpverlening per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.  De politie ging na de melding direct ter plaatse, maar trof de verdachte in de omgeving niet meer aan.

De verdachte is een grote negroïde man. Hij droeg een donkere, half lange jas, met daaronder een licht gekleurd vest met capuchon. Verder droeg hij een zwarte pet met witte letters. 
Getuigen
De districtsrecherche Den Haag-Zuid onderzoekt de straatroof. Hebt u iets gezien van dit incident of heeft u iets anders te melden over dit voorval, neem dan contact op met de districtsrecherche Den Haag-Zuid via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

  • 9af90ea63749652ae9f89b3ca8a52706