Vlissingen - Verdachten aangehouden na openlijke geweldpleging

13 januari 2017 12:41
Bron: Politie.nl

Op dinsdag 27 december 2016 omstreeks 20.00 uur rijdt een 44-jarige Vlissinger op de fiets over het fietspad aan de Langeleenweg in zijn woonplaats. Voor hem rijden twee jongens op hun fietsen. De jongens willen de kruising naar Bossenburg oversteken, maar daar komt juist een personenauto aan. De jongens moeten hard in de remmen en komen op het fietspad tot stilstand.

De kruising is vervolgens weer vrij en de Vlissinger kan doorfietsen. Dat doet hij door om de jongens heen te fietsen. Hierbij raakt hij per ongeluk een van de jongens aan met zijn schouder. Meteen gaan de jongens verbaal in de aanval. De man fietst door, maar wordt een ogenblik later door de jongens ingehaald. Het blijft helaas niet bij de verbale aanval. De twee jongens slaan de man in elkaar. Hij blijft liggen in de berm. De jongens fietsen er hard vandoor en laten het slachtoffer achter met verwondingen en kneuzingen aan zijn hoofd en lijf.

Gelukkig zijn er rond het tijdstip dat dit plaatsvond veel getuigen. Zij helpen de man overeind en de politie wordt gebeld. Agenten zijn snel ter plaatse en een ambulance wordt gewaarschuwd. De ambulancemedewerkers besluiten het slachtoffer mee te nemen naar het ziekenhuis, zodat hij daar behandeld kan worden aan de diverse verwondingen die hij heeft opgelopen als gevolg van de mishandeling.
Getuigen helpen om verdachten aan te houden
Omdat er door getuigen een signalement doorgegeven werd aan de agenten, heeft de politie nog een poging gedaan om de daders van de mishandeling te vinden. Helaas zijn de twee jongens op dat moment nergens aangetroffen. Tijdens het opnemen van getuigenverklaringen is de politie echter wel te weten gekomen wie de twee jongens waren. Zij zijn donderdag aangehouden in Goes en Vlissingen. Het betreffen een jongeman van 16 uit Yerseke en een van 19 uit Vlissingen. Beide jongens zitten vast en worden gehoord over de openlijke geweldpleging waarvan zij worden verdacht.

Mocht u getuige zijn geweest van het feit, maar nog geen contact hebben gehad met de politie, dan wordt u alsnog vriendelijk verzocht om zich te melden. Dit kan via het reguliere telefoonnummer 0900-8844, maar het kan ook via What?s App op nummer 06-1220 7006.

Zeeland
  • fd0edd8392c04391f8c7b004cfaf04a8