Kloosterzande - Dronken bestuurder rijdt dwars door tuinen

14 januari 2017 10:19
Bron: Politie.nl

Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie een melding dat er een dronkenlap met zijn auto dwars door een tuin aan het Poolsplein in Kloosterzande was gereden. Hij zou nog geprobeerd hebben weg te rijden, maar was door de benadeelde uit zijn auto gehaald.

Agenten waren snel ter plaatse en troffen inderdaad een auto in de tuin van een woning aan. De bestuurder van de auto, een 20-jarige jongeman uit Koewacht, is aangehouden en overgebracht naar het bureau om een ademanalysetest te doen. Hieruit bleek dat hij 850 ug/l blies. Voor een beginnend bestuurder is dat veel te veel. Hij had maximaal 88 ug/l mogen blazen op het ademanalyseapparaat. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen door de agenten. De Officier van Justitie gaat bepalen of hij zijn rijbewijs terug krijgt.

Door de agenten is de schade bekeken en toen bleek dat de jongeman in eerste instantie op een houten paal is gereden, daarna dwars door een heg, toen door het plantsoen dat eigendom is van de gemeente, dan weer door een heg en hij is uiteindelijk tot stilstand gekomen op de erfafscheiding tussen twee woningen aan het Poolsplein. Zijn auto is hierbij zwaar beschadigd, de bestuurder zelf had geen verwondingen. Om 04.30 uur is de man weer in vrijheid gesteld.

Zeeland
  • 72210fb76b26116c2ac7ba3ed958bef5