Geleen - Politie zoekt identiteit vrouw in onderzoek schietincident

9 februari 2017 15:07
Bron: Politie.nl

Wie is de onbekende vrouw die op donderdag 11 februari 2016 bij een supermarkt aan de Markt sigaretten kocht. Het onderzoeksteam dat werkt aan de zaak van een schietincident in maart 2016 op de Aasterbergerweg in Ohé en Laak, wil graag haar identiteit achterhalen.

Eerder tactisch onderzoek heeft tot dusver geen duidelijkheid gegeven over de identiteit van de vrouw. Het rechercheteam ziet de vrouw niet als verdachte in het onderzoek, maar wil wel graag met haar in contact komen.
Supermarkt
De vrouw kocht op donderdag 11 februari 2016, de donderdag na de carnaval, sigaretten in de betreffende Geleense supermarkt. Ze komt rond 13.53 uur de winkel binnen en loopt langs de wachtrij aan de kassa. Ze sluit aan in de rij voor kassa drie en zij koopt een bonnetje voor pakje ?John Player Special? sigaretten. Nadat ze betaald heeft, haalt ze het pakje van dit merk uit de sigarettenautomaat aan het gang pad en gooit nog wat in de prullenbak die hier naast staat. Dan verlaat ze rond 13.55 uur in onbekende richting de supermarkt.
Omschrijving
Wie kent deze vrouw die op de betreffende donderdagmiddag net voor twee uur snel aan de kassa sigaretten kocht. Uit camerabeelden blijkt dat het gaat om een blanke vrouw met een geschatte lengte van ongeveer 1.60 ? 1.75 meter. De vrouw had blonde haren met opvallende witte strepen erin. Ze droeg haar haar in een knot achter op haar hoofd.

Ze droeg bruine hakkenlaarsjes met een licht blauwe spijkerbroek, waarvan de broekspijpen aan de onderzijde waren omgeslagen. Verder droeg ze een gewatteerde beige / crèmekleurige jas met capuchon, die tot net boven haar knieën reikte. Over haar linkerschouder droeg ze een donkerkleurig schoudertas met witte boorden aan de zijranden.

Het rechercheteam komt graag achter de identiteit van de vrouw om haar te horen in het onderzoek naar het schietincident. Bent u deze vrouw? Of heeft u een vermoeden wie het is, deel deze informatie dan met de politie via 0900 ? 88 44 of geheel anoniem via 0800 ? 7000.
Schietincident Ohé & Laak
Op dinsdagavond 1 maart 2016 rond 20.45 uur kreeg de politie melding van een schietincident, op de T-splitsing van de Aasterbergerweg in Ohé en Laak. Een personenbusje met een 57-jarige bestuurder, zijn vrouw en hun 12-jarige kind uit Stevensweert werden beschoten. De gewonde bestuurder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en krijgt nog altijd medische begeleiding voor zijn revalidatie. Uit technisch onderzoek van de recherche bleek dat er onder het personenbusje een peilbaken zat. De recherche gaat ervan uit dat er sprake is van een gerichte actie.

  • 675e360512365abfe462ef4e8688d575