Nieuwerkerk - Hennepkwekerij ontmanteld in Nieuwerkerk

28 februari 2017 11:36
Bron: Politie.nl

In een woning aan de Meidoornstraat in Nieuwerkerk is dinsdagochtend om ongeveer 08.00 uur door de politie een hennepkwekerij ontmanteld.

De kwekerij bestond uit 60 volgroeide hennepplanten die rijp waren voor de oogst. De bewoner van het pand is aangehouden door de politie. Hij is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle planten en toebehoren met betrekking tot de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Het netwerkbedrijf gaat aangifte doen van diefstal van stroom. De stroom werd niet buiten de meter om afgetapt, maar de elektriciteitsmeter was vermoedelijk teruggedraaid. De netwerkbeheerder onderzoekt dit nog. 
Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. In dit geval was de kwekerij gevestigd in een huizenblok, dus ook de andere woningen in het blok hadden schade (materieel of immaterieel) kunnen oplopen. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-       Aanwezigheid van hennepgeur;

-       Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;

-       Constant zoemend of ronkend geluid;

-       Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

 

  • 1bf876740db0a017c2d8ea69eed66271