Prinsenbeek - Drie verdachten aangehouden, agenten mishandeld

28 februari 2017 22:12
Bron: Politie.nl

Dinsdagavond gebeurde er in Prinsenbeek iets dat, volgens de politiemensen die vandaag hun laatste carnavalsdienst draaien, totaal niet in het plaatje paste. De sfeer was namelijk de hele tijd erg gezellig. Zoals het hoort met carnaval.

Rond 20.00 uur zien twee politiebikers een opstootje voor een café aan de Markt in Prinsenbeek. Een portier die bij het café staat wordt geslagen door een vrouw. De agenten fietsen naar de vrouw toe om haar aan te houden. De vrouw gaat vervolgens helemaal door het lint en twee mannen bemoeien zich met haar aanhouding. De mannen gaan vervolgens de bikers te lijf. Beiden worden mishandeld door de twee mannen. De fietshelm van een van de politiemedewerkers gaat zelfs kapot van de harde klappen die gegeven worden. Beide agenten doen aangifte van mishandeling.
Geweld niet getolereerd
Alle drie de verdachten, de vrouw van 25 uit Prinsenbeek en de twee mannen uit Breda van 20 en 31 jaar oud, zijn met hulp van collega?s van de twee bikers aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex. Daar worden ze op een later tijdstip gehoord over de zaak.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. 

  • 17118cbf6a184fddd8ed16e03fa6b9dc