Eindhoven - Lab voor productie grondstof van XTC ontmanteld

3 maart 2017 18:07
Bron: Politie.nl

De politie heeft vrijdagmorgen 3 maart rond 10.00 uur een laboratorium aangetroffen in een loods achter een woning aan de Dinkelstraat. In het lab wordt PMK geproduceerd, een grondstof voor de productie van XTC.

De politie deed vanmorgen onderzoek bij de woning en de loods omdat zij informatie had dat hier mogelijk een drugslab zou zitten. Uiteindelijk werd in de loods dus een zogenoemd ?omzettingslab? aangetroffen. Op het moment van de inval waren er twee mannen aan het werk. Beide 24-jarige mannen uit Nuenen zijn aangehouden. Ook de bewoner van het huis is door de politie aangehouden. Het drietal wordt in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Ontmantelen
De gespecialiseerde medewerkers van de Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn nog bezig met het uitvoeren van technisch onderzoek en inventariseren van de omvang van het lab. Dat zal in de loop van de avond definitief ontmanteld worden. 
Uw ogen en oren zijn belangrijk
De ogen en oren van de mensen in de wijk zelf zijn van groot belang voor de aanpak van criminele activiteiten. Ben u ervan bewust dat een hennepplantage beheren of een schuurtje verhuren voor een kwekerij of XTC-laboratorium niet onschuldig is. Daarmee wordt de criminaliteit gefaciliteerd. Eenmaal daarin verstrikt, is het zeer moeilijk om er uit te stappen. Het kan leiden tot bedreiging en geweld. Ook facilitators zijn strafbaar. Ziet u iets verdachts, meld het bij de politie en bel 0900-8844. Wenst u anoniem te blijven? Neem dan contact op via 0800-7000. Samen kunnen we ondermijnende criminaliteit voorkomen en aanpakken. Wilt u meer weten over ondermijning en de aanpak van ondermijnende criminaliteit, kijk dan op de website van de politie: https://www.politie.nl/themas/ondermijning.html

  • 5fa20e31a7e7d9f85674eb9851ebb128