Meppel - Aanhouding na achtervolging

4 maart 2017 11:04
Bron: Politie.nl

De politie heeft in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 maart een 23-jarige automobilist uit Meppel aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar op de weg en harddrugsbezit.

Surveillerende agenten wilden de man controleren op de Ampere in Meppel. De man negeerde een stopteken, waarna de achtervolging werd ingezet. Er werd een tweede auto opgeroepen om een blokkade op te zetten. De automobilist minderde echter geen vaart en zag kans om de blokkade te ontwijken. Hij vervolgde zijn weg, waarbij hij diverse verkeersregels overtrad. Zo reed hij onder anderen langs de verkeerde kant van een vluchtheuvel. Onderweg gooide de man meerdere keren iets uit zijn raam. Uiteindelijk reed hij aan het Mandeveld een weiland in, omdat de andere rijrichtingen versperd waren. Daar kon hij tot stoppen worden gebracht. De man werd aangehouden. Bij zijn fouillering werd een mes aangetroffen. Het mes is in beslag genomen.

Wikkels weggegooid

Er is vervolgens gezocht op de locaties waar de man iets uit het raam had gegooid. Daarbij werden meerdere wikkels met vermoedelijk harddrugs gevonden. Ook deze zijn in beslag genomen en zullen getest worden om de precieze inhoud te kunnen vaststellen. Ook de auto van de verdachte is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Veiligheid voorop

Achtervolgen is voor de politie in veel gevallen nodig of zelfs onvermijdelijk. Het doel kan zijn een bestuurder tot stoppen te dwingen die zich aan een controle of aanhouding probeert te onttrekken, of groter gevaar te voorkomen voor omstanders of medeweggebruikers. Maar achtervolgingen hebben ook risico?s. Achtervolgingen door de politie kunnen leiden tot (verkeers)gevaarlijke situaties. Agenten op straat maken in afstemming met medewerkers van de meldkamer de afweging of een achtervolging verantwoord is. Daarbij spelen verschillende factoren een rol. De veiligheid van de agenten en andere weggebruikers staat altijd voorop. Komt de veiligheid in het geding, dan kan een achtervolging ook worden afgebroken.

  • a97654b47208b609a4753b710c76902c