Amsterdam - Update Oosterpark Wie is het overleden slachtoffer

5 maart 2017 10:14
Bron: Politie.nl

De man die vrijdagavond 3 maart 2017 in het Oosterpark werd beroofd en gestoken is die nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De recherche heeft veel moeite gedaan om zijn identiteit te achterhalen. Dit is tot nu toe nog niet gelukt.

Rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing hebben kunnen achterhalen dat het slachtoffer in een winkel in de omgeving van de Kalverstraat een aankoop heeft gedaan. Het slachtoffer staat op de videobeelden van de bewakingscamera's. Op deze foto's heeft het slachtoffer een bril op die hij in het Oosterpark niet droeg. De foto's van het slachtoffer worden in eerste instantie alleen via de media in Amsterdam, Rotterdam en Noord-Holland getoond.

Rechercheurs houden er rekening mee dat bij de straatroof vier verdachten betrokken kunnen zijn. Het Oosterpark is vrijdagdnacht en een gedeelte van de zaterdag afgesloten geweest voor onderzoek. Ruim 15 politiemensen hebben ruim drie uur, op linie, het gehele park op sporen en voorwerpen doorzocht. Het onderzoek is in handen van een Team Grootschalige Opsporing. De rechercheurs gaan op dit moment van een uit de hand gelopen beroving waarbij gestoken is. Op het stoffelijk overschot zal autopsie verricht worden om de feitelijke doodsoorzaak vast te stellen. 

Mensen die informatie hebben over dit ernstige incident worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen via 0900-8844. Als u anoniem uw kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Als men liever rechtstreeks iemand van Roze in Blauw aan de lijn wil hebben bel dan 0881691234.

Indien u digitaal uw informatie kwijt wil gebruik dan de link hieronder.

  • 1bbd3b06d8d39d611a13d18d1d97fb45