Zaandam / Oostzaan - Achtervolging door Zaandam en Oostzaan

18 maart 2017 12:33
Bron: Politie.nl

Een 30-jarige man uit Amsterdam is zaterdagochtend na een achtervolging door Zaandam en Oostzaan aangehouden. Dit gebeurde rond 05.20 uur.

Bij een tankstation aan de Thorbeckeweg in Zaandam gedroeg de man zich vervelend tegen klanten. Volgens getuigen was de man flink onder invloed alcohol in zijn auto gestapt en weggereden. Na enige tijd zoeken kreeg een agent het voertuig in het zicht en kwam achter de auto te rijden. De bestuurder trapte hard op de rem en de agent botste achterop de auto van de verdachte. Dit gebeurde op de Oudemanstraat in Zaandam.

De politieman is nagekeken door het personeel van de ambulance. De agent is met de schrik vrij gekomen. De politiewagen liep aanzienlijke schade op.

Vandoor
Na de botsing ging de verdachte er als een speer vandoor. Daarbij werden zeer hoge snelheden gehaald. op de Kerkstraat in Oostzaan crasht het voertuig. Door de hoge snelheid vloog het voertuig uit de bocht. De auto kwam tegen paaltjes van beton tot stilstand. In het voertuig zat naast  de bestuurder nog een vrouw, het tweetal raakte niet gewond.

De vrouw probeerde de aanhouding van de man te belemmeren. Hierop is de vrouw ook aangehouden.

Beide verdachten zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt hoeveel de man heeft gedronken. De politie heeft het incident in onderzoek.

2017055480

  • aa54317d603afa0b1f10e01c9ec287c5