Overveen, Zandvoort - Tientallen drankrijders in Bloemendaal

20 maart 2017 14:18
Bron: Politie.nl

De politie heeft zondagavond, tijdens een grootschalige alcoholcontrole op de toegangangswegen naar Bloemendaal aan Zee en Zandvoort, dertig drankrijders betrapt. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Twee van hen moesten direct hun rijbewijs inleveren. 
De meeste drankrijders liepen later op de avond tegen de lamp. Maar  liefst 23 bestuurders  die over de Zandvoortselaan (Zandvoort) en de Zeeweg (Overveen) reden, zaten met een slok op achter het stuur. Op de Zeeweg werd van twee mensen het rijbewijs ingevorderd. Eén van de twee had vier keer zoveel drank op als wettelijk is toegestaan. 
Eerder op de avond, tussen 20:00 en 21:00  uur, werden op de Zandvoorterweg in Aerdenhout en de Boulevard Barnaart in Zandvoort zeven bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. 
Zondagavond werd een duizendtal bestuurders die van en naar Zandvoort of Bloemendaal aan Zee reden, staande gehouden voor een blaastest. De controle vond plaats tussen 20:00 en 01:00 en werd uitgevoerd door 26 agenten. 
Verzekering 
Behalve flinke letselschade kan rijden onder invloed ook grote financiële schade aanrichten. De meeste verzekeringsmaatschappijen vorderen de aan de tegenpartij uitgekeerde schade terug als blijkt dat iemand onder invloed van alcohol heeft gereden. Alcohol heeft een sterk negatieve invloed op het rijgedrag, ook al gaat het maar om ?enkele glazen?. Een paar voorbeelden:
? Remmingen verdwijnen, waardoor de bestuurder minder oog heeft voor gevaar en
overmoedig wordt;
? Het gezichtsveld wordt kleiner, waardoor gevaren minder opgemerkt worden;
? De reactietijd wordt langer en de reflexen verminderen;
? Het risico op slaperigheid verhoogt.

201706655

  • f8b592435f155ffe11f91c1cff08110d