Vlissingen-Oost - Controle op motorcrossen in havengebied

20 maart 2017 16:48
Bron: Politie.nl

Motoragenten en medewerkers van het Haventeam hebben zaterdag en zondag controles gehouden in het havengebied. De controles worden gehouden naar aanleiding van meldingen van Zeeland Seaports dat er motorcrossers illegaal in het havengebied rijden.

Tijdens een controle is een quadrijder bekeurd voor het rijden op een bedrijventerrein dat verboden is voor onbevoegden. Bij een volgende overtreding wordt zijn quad in beslag genomen. Een man kreeg een waarschuwing omdat hij zijn zoontje liet crossen. Enkele crossmotor- en quadrijders die de agenten in het vizier kregen, verlieten het havengebied met hoge snelheden. Twee automobilisten kregen een boete voor te hard rijden.
Overlast
Zeeland Seaports, de beheerder van de haven en de infrastructuur in het havengebied, constateert de laatste tijd een toename van overlast en schade door illegaal motorcrossen in het havengebied. Verstoring van natuurgebieden, planten en dieren én het creëren van onveilige situaties door onder andere motorcrossen, mountainbiken en rallyrijden wordt door Zeeland Seaports niet toegestaan. Bij constatering wordt dit bij de politie gemeld. De politie houdt regelmatig controles in het gebied. Illegale motorrijders riskeren een boete en in beslag name van de motoren.

 

  • da1af755eb3bfbb9711fbf3e551e5cbd