Rotterdam - Deze week in Bureau Rijnmond

22 maart 2017 23:10
Bron: Politie.nl

'Bureau Rijnmond? is het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie. Deze week vragen OM en politie onder andere aandacht voor een babbeltruc, een steekincident en voor een onderzoek naar graffiti, alle in Rotterdam.

Babbeltruc en brutale diefstal
Een vrouw doet zich voor als inspecteur van de thuiszorg en komt bij een nietsvermoedend ouder echtpaar 'controleren' of er wel goed wordt schoongemaakt. De dader en haar handlangers gaan er met het spaargeld van de slachtoffers vandoor. Bekijk de beelden van deze verdachten.

Graffiti
Meerdere locaties in Rotterdam worden ontsierd door graffiti. Per achtergelaten 'kunstwerk' loopt de schade van schoonmaak en herstel al snel in de honderden euro's De vermoedelijke dader staat op beeld.

Steekincindent
Op 18 maart staat een 22-jarige Rotterdammer om 22.00 uur nietsvermoedend zijn OV-chipcard op te laden bij metrostation Graskruid in Rotterdam Ommoord. Plots verschijnt een onbekende man die het slachtoffer zonder enige aanleiding begint te steken. Voor het slachtoffer loopt het - naar omstandigheden - goed af. Hij raakt lichtgewond. De politie zoekt getuigen.

Wanordelijkheden demonstratie Turks consulaat
Ook de wanordelijkheden rond de demonstratie bij het Turks consulaat van 11 maart komen opnieuw aan de orde. De eerste aanhouding van het rechercheteam dat de wanordelijkheden onderzoekt, is een feit. De politie blijft een oproep aan het publiek om beelden van de wanordelijkheden te uploaden op http://tinyurl.com/zqu8gb2.

Steekincident Schiedam
In september 2016 werd een klant in een Schiedams cafĂ© met een stuk glas gestoken. Het slachtoffer raakte ernstig gewond. De strafzaak diende vorige week en het Openbaar Ministerie licht zijn eis toe.

?Bureau Rijnmond? is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Het programma is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond

  • 89e76d56d90727392c312c1d3580e3c1