Eindhoven - Mitrailleur blijkt waterpijp, drie aanhoudingen

23 maart 2017 12:39
Bron: Politie.nl

De politie hield woensdagavond rond 22.45 uur op het 18 Septemberplein drie 18-jarige mannen uit Veghel aan voor het bezit van een waterpijp die alles weg had van een militair vuurwapen.

Even daarvoor kwam bij de politie een alarmerende melding binnen dat drie personen met een mitrailleur door winkelcentrum Piazza in Eindhoven liepen. Het drietal liep vervolgens naar een bankje op het 18 Septemberplein.
Geen risico
Gezien de aard van de melding werd besloten om geen enkel risico te nemen. Publiek werd van het plein weggehouden en agenten met kogelwerende vesten namen hun positie in rond het plein. Bij de politie kwam vervolgens informatie binnen dat de mitrailleur onderdeel zou zijn van een waterpijp. Gelet op die nieuwe informatie werd het drietal benaderd door twee agenten met politiehonden en konden ze worden aangehouden. Het bleek inderdaad te gaan om een waterpijp.
Verder onderzoek
Het drietal werd meegenomen naar het bureau en zit daar vast voor verder onderzoek. Ze worden verhoord over hun bedoelingen. De politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak hoog op. Dit soort acties kan leiden tot maatschappelijke onrust en dat wordt de verdachten aangerekend.
Verboden
Nepvuurwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden. De wapenwetgeving verbiedt deze nepvuurwapens omdat ze dreigend kunnen overkomen. Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten alsof het een echt vuurwapen betreft. In deze gevallen kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen.

Noord-Brabant
  • 2fd0f15a7e36149fc34cd38558497827